Chef én eigenaar:
Elvis Mešić
Chef Elvis Kookt al 18 jaar. Verving Chef koks en managers. Sprong in bij noodgevallen en als horecamentor. En hij draaide pop-ups, gast-events en complete restaurants. Met zijn visie en hartstocht is Elvis gemaakt voor de betere keuken. Zijn ambitie is gericht op de lange termijn. En als geen ander gelooft hij in de verbinding met zijn team, zijn gasten en sinds februari 2024 zijn eigen fine dining: Zuiver, hier op Vlieland.
Onze visie
Blijven verrassen
Nu is Zuiver Vlieland een concept dat mag groeien, zolang het maar intiem, persoonlijk en buitengewoon blijft. Een plek om tot rust te komen en vanuit die rust geïnspireerd te worden. Zomers met de reuring van het toerisme, en in voor- en najaar met de ruimte voor nieuwe experimenten, uitstapjes naar andere keukens, nieuwe gerechten om uit te proberen.
‘We koken met wat het eiland ons geeft,
zolang het vers verkrijgbaar is’
Ons team
Djurre
Djurre van der Woude is onze manager. Samen met Nely leeft hij voor de gastronomie, maakt hij van elke vakantie een culinaire ontdekkingsreis en gaan dagtrips naar de beste wijnhuizen en mooiste Chateaux.
Nely
Nely Smit is onze gastvrouw. Op en top specialist in de wijnen, maar ook trendsettend in de mooiste mocktails, een kunst op zich. Zij is ook degene met een extra oog voor details, de warmte en de vrouwelijke touch in onze inrichting.
Wijtze
Wijtze Kikstra is onze sous-chef. De tweede man die niet zo nodig vooraan hoeft, maar ondertussen de mooiste gerechten bereidt. Ooit studeerde hij Diermanagement, maar hij zit al 15 jaar in de horeca en heeft hier zijn hart verloren.
Onze partners
Voor ambacht en passie
En dan werken we samen met steeds meer lokale ondernemers en leveranciers. We verwerken de honing van de Vlielander bijen, krijgen de prijswinnende kazen van de Kaasbunker, en genieten van de oesterzwammen uit de oude oorlogsbunker, gekweekt op het koffiedik van de Vlielander horeca.
Zelf ervaren?
We hebben een eigen boek vol inspiratie, maar zelf beleven is altijd beter…



